Het coalitieakkoord. Een eerste indruk…

Coalitieakkoord 2014-2018

Vandaag, donderdag 8 mei 2014, presenteren Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA hun coalitieakkoord voor de komende vier jaar. Een eerste indruk…

Het coalitieakkoord leest met bijna 40 miljoen euro bezuinigingen op het armoedebeleid als een sollicitatiebrief voor de ‘aso-woningen’ die de coalitie wil introduceren. De eerder gestelde klimaatdoelstellingen laat het college vallen en de gebezigde oorlogsretoriek over ‘autochtoon’, ‘allochtoon’ en ’twee fronten integratieoffensief’ zijn als het aan NIDA ligt de laatste stuiptrekkingen van het aloude integratieverhaal. Onze mouwen zijn opgestroopt.. Volgende week donderdag begint het met de algemene beschouwingen en dan volgt een meer uitgebreide, vlijmscherpe analyse van het akkoord.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief