Bogue: Politieke partij NIDA – “bekend maakt bemind”

NOURDIN-EL-OUALI

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan op 19 maart en tot die dag werkt Bogue samen met regionale omroep OPEN Rotterdam. Gezamenlijk interviewen we alle lijsttrekkers van de partijen die meedoen. De ‘groten’ en de zogenaamde kleintjes.

NIDA is één van de nieuwe politieke partijen die dit jaar meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.
De partij laat zich hierbij inspireren op de Islam voor haar standpunten. Voor alle duidelijkheid: de goeie Islam, en niet die van de terroristen.

“Er zijn door terrorisme overigens meer islamieten omgekomen dan welk volk dan ook”, aldus Nourdin El Ouali. Deze 32 jarige lijsttrekker strijdt voor vernieuwing van het politieke model.

Zo willen ze, net als de CUSGP, ruimte in de publieke omgeving voor bezinning en willen zij het ‘misbruik van de scheiding tussen kerk en staat’ tegengaan. Daarnaast is El Ouali een mensenrechtenactivist en vindt hij dat Rotterdam een nieuwe zusterstad moet omarmen: Gaza.

“Die verantwoordelijkheid hebben wij als stad, wij hebben veel te danken als havenstad aan andere delen van de wereld.”

Een ander programmapunt is dat NIDA zich sterk wilt maken voor een Rotterdams Onderwijspakket. “Bekend maakt bemind en wij zijn allemaal Rotterdammers en we moeten onze collectieve geschiedenis kennen.”

Luister hier het gehele interview dat wij met Nourdin hadden.

Bron: Bogue

Meld je aan voor onze nieuwsbrief