Trouw: Rotterdam, ineens een van de hipste steden op aarde

© ANP. De skyline van Rotterdam.
© ANP. De skyline van Rotterdam.

Trouw: Rotterdam, ineens een van de hipste steden op aarde

Vandaag in Trouw: “Voor Rotterdammers was het prima dat buitenstaanders hun stad niks vonden. Bleven ze lekker onder elkaar. Maar nu verklaren zelfs de New York Times en de Rough Guide de stad tot hip.”

“Het broeit en borrelt langs de Maas. Niet alleen de trotse Rotterdammers zelf merken het op. The New York Times en de hippe ‘Rough Guide’ plaatsten Rotterdam bij de tien steden die je dit jaar moet bezoeken, vanwege de architectuur, restaurants en de heropening van de Kunsthal.” 

Lees het volledige artikel in Trouw.

NIDA: Rotterdammers onder elkaar wisten het allang. We zeiden er met ze allen maar weinig over zodat al die toeristen lekker in 020 bleven. ‘Geen woorden, maar daden’ zullen we maar zeggen. Dankzij de culturele en religieuze diversiteit van Rotterdammers, waren we toch al een wereldstad. Inmiddels blijken we zo hip dat we het niet meer onder onze bruggen en gebouwen kunnen steken.

Kunst, eten, architectuur, transformaties van oude gebouwen in kweekvijvers voor creativiteit.. Toeristen kunnen er met hun toeristenboekjes nu niet meer omheen. Goed dan, kom maar langs. Rotterdam gaat de wereld een lesje leren in hip-heid.

Als het aan NIDA ligt, leren wij als Rotterdam de wereld daarnaast ook nog ‘een lesje’ in harmonieus samenleven (met diverse culturen en religies), het samen maken en delen van onze welvaart, talentontwikkeling en zorg voor elkaar en de natuur.

Omdat we geloven in Rotterdam.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief