Marokko.nl: Campagnevideo moslimpartij NIDA één van de beste

Jurjen van den Berg zet zich in als campagnemedewerker voor GroenLinks en was bij het radioprogramma Start van BNN aanwezig om te praten over campagne video’s.

Presentator Kees Dorresteijn sprak met Van den Berg over goede en slechte manieren van het maken van een campagne video. ‘Er zit veel creatief hobbywerk tussen, maar een springt er in negatieve zin uit’, doelend op de video van Gemeentebelangen Staphorst. Dit blijkt nog maar het topje van de ijsberg te zijn.

‘Laatste tijd is er veel gediscussieerd over het dichterbij brengen van de politiek bij de mensen, dat doe je niet door het meer stupide te maken.’ Volgens Van den Berg stemt niemand op iemand die goed kan survivalen of goed Frans Bauer na kan doen.

NIDA

Toch zijn er ook voorbeelden van hoe het wel moet. Hij nam daarvoor de campagne video van de moslimpartij in Rotterdam als voorbeeld. Over Nida zei Van den Berg: ‘Ten eerste is het niet ludiek. In het filmpje zie je een vertrouwenwekkende man, lopend door Rotterdam en zegt wat ie tegenkomt.’ Om het compliment af te maken noemde hij lijsttrekker Nourdin el Ouali zelfs de Rotterdamse Obama.

Zijn houding heeft namelijk iets Obama-achtigs. Op de vraag of dergelijke serieuze video’s wel genoeg likes en aandacht krijgen antwoordde hij: ‘Van de filmpjes is dit één van de meest aansprekende. In de politiek geldt niet het reclame-principe van als je maar gedeeld wordt door iets irritants te doen.’

Bron: Marokko.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief