In debat over een divers Rotterdam

Rotterdam maakt zich op voor een nieuw college en een nieuwe visie: hoe kijkt de gemeente straks aan tegen diversiteit? Blijft etnisch registreren noodzakelijk om een gericht doelgroepenbeleid te voeren? Of is er van een integratievraagstuk al lang geen sprake meer en zet de gemeente slechts in op taalonderwijs, zodat de kansen ‘als vanzelf’ gelijk verdeeld zijn? Moet de stad richting nieuw- en oudkomers de Nederlandse samenleving en cultuur benadrukken als iets om trots op te zijn? Of legt ze straks de nadruk in internationale contacten op de rijkheid van de kansen die geboden wordt door de ruim 170 culturen die de stad rijk is? Krijgen we een meldpunt radicalisering of discriminatie en komt er een quotum voor het aantal migranten uit Midden- en Oost Europa?

Dat zijn vragen waar op 8 maart lijsttrekkers en kandidaat raadsleden van alle in de raad vertegenwoordigde partijen zich over buigen. Primeur is dat tijdens dit grote verkiezingsdebat ook lijsttrekker Nourdin el Ouali van nieuwkomer NIDA mee debatteert over het thema dat álle Rotterdammers betreft! De debat leiding is in handen van Geert Maarse.

Dit debat maakt onderdeel uit van de 010-Actueel debattenreeks en wordt georganiseerd door LOKAAL Rotterdam in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam.

Wanneer: Zaterdag 8 maart 2014 van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: Centrale Bibliotheek Rotterdam, hal begane grond, Hoogstraat 110
Toegang: Gratis (geen aanmelding nodig)

Meer info

Meld je aan voor onze nieuwsbrief