NIDA dient petitie met 124.170 handtekeningen en zegeningen op het Binnenhof tegen belediging van de profeet

VRIJDAG 12 februari, Den Haag | “124.170 handtekeningen en zegeningen tegen het beledigingen van de profeet Mohammed.” Vandaag dient de politieke partij NIDA op het Binnenhof de petitie in tegen het beledigen van de profeet Mohammed. De handtekeningen en het statement tegen moslimhaat en islamofobie plakte NIDA op de deur van de Ridderzaal als opdracht voor de nieuwe Kamer en regering.

Voor de poorten van het Binnenhof klinken 15:20 uur indrukwekkende lofliederen en zegeningen voor de profeet Mohammed. Vanuit het niets sluiten tientallen mensen zich in groen-witte-NIDA-hesjes op 1,5 m. afstand van elkaar aan bij de stoet.

Ongehoord en niet begrepen: flashmob met 124.000+ handtekeningen en zegeningen

“Net als bij de petitie,” legt Nourdin El Ouali uit: “binnen no-time hadden meer dan 120.000 mensen deze petitie getekend. De politiek zag het niet aankomen en reageerde vol onbegrip. Deze stem wordt niet gezien en begrepen in de Tweede Kamer. Geen Kamerlid heeft de petitie getekend. Op een enkeling na deed ook niemand een poging om het te begrijpen of in ontvangst te nemen. De regering was al helemaal niet geïnteresseerd. Wat een minachting voor meer dan 124.170 staatsburgers,” zegt Nourdin El Ouali.

Vrede en zegeningen tegen belediging

Met islamitische lofliederen spreken zij hun ‘vrede en zegeningen’ uit over de profeet Mohammed. “Ook ter compensatie van alle haat en beledigingen die ook vanuit de politiek zijn verspreid.” Onder begeleiding van handtrommels beweegt de stoet zich langzaamaan naar het Binnenhof. Langs de ministerraad beweegt de stoet zich voorbij de deuren van de Eerste en Tweede Kamer naar de trap van de Ridderzaal.

Een breekpunt in de zondebokpolitiek tegen islam en moslims

Voor de deur houdt Nourdin El Ouali, politiek leider van NIDA, een speech: “Hier in het centrum van de politieke macht van waaruit twintig jaar moslimhaat en islamofobie is uitgestort over het land, juist hier rekenen wij nu af met de zondebokpolitiek. Laat dit moment de ommekeer inluiden. Met 124.170 handtekeningen, vrede en zegeningen rekenen wij af met de haat en beledigingen.”

Tijd voor geloofwaardige politiek: islam als inspiratie voor de oplossing

De Tweede Kamer is met reces en de regering wacht op vervanging. “We hebben deze Kamer en regering al opgegeven. Onze hoop is gevestigd op 17 maart. Onze generatie groeide op in een islamofobe politiek met islam als probleem. Als het aan NIDA ligt, groeit de volgende generatie op met islam als inspiratie voor de oplossing.”

Z.s.m. volgen hier de foto’s, check ondertussen NIDA FB en Instagram voor de meest actuele updates en beelden. 

Hieronder lees je het statement: 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief