Vacature fractiemedewerker NIDA Den Haag

Oproep!

 Weet jij wat er in Den Haag gebeurt en wat de Haagse burgers nodig hebben? De gemeenteraadsfractie van NIDA Den Haag is vanaf 1 maart op zoek naar een fractiemedewerker met kennis over en gevoel voor maatschappelijke, politieke, ambtelijke en bestuurlijke processen.

 

De functie

 Als fractiemedewerker heb je een dynamische baan. Samen met het raadslid, fractievertegenwoordigers en je collega fractiemedewerker ben je een ‘spin in het web’ en beïnvloed je de Haagse lokale politiek, het beleid en de maatschappij.

Als fractiemedewerker:

 • Analyseer je relevante ontwikkelingen in de stad, het ambtelijk apparaat, de politiek, wetenschap en media over uiteenlopende thema’s. Affiniteit of (werk)ervaring met werkgelegenheid, inkomen, armoedebestrijding, participatie, volksgezondheid, economie en duurzaamheid is een pré;
 • Adviseer je ons raadslid en fractievertegenwoordigers en schrijf je (mee aan) raadsbijdragen, schriftelijke vragen, initiatiefvoorstellen, moties, opinieartikelen, nieuwsberichten, persberichten en de website;
 • Bereid je de fractie-, commissie- en gemeenteraadsvergaderingen (mede) voor en beheer je de (termijn-) agenda’s en administratie;
 • Ben je in staat snel de essentie te halen uit (soms) lange en ingewikkelde voorstellen en de standpunten hierover van NIDA Den Haag op begrijpelijke en onderbouwde manier te verwoorden;
 • Ben je (mede)verantwoordelijk voor de interne communicatie binnen de fractie, voor het contact met andere politieke partijen, de griffie, maatschappelijke organisaties en betrokken burgers (bezoek, telefoon en mail). Binding met Den Haag en een sterk netwerk met (sleutel) organisaties en personen in de diverse wijken is een pre;
 • Help je mee met de organisatie van partijbijeenkomsten, maatschappelijke debatten en publieke acties. Hierbij lever je ook een bijdrage aan de straat-en online campagnes. Ervaring met Photoshop en Moviemaker o.i.d. is een pré.

 

Wij vragen 

Wij zoeken een breed inzetbare fractiemedewerker:

 • Met HBO/WO werk- en denkniveau voor 32-36 uur in de week;
 • Die in staat is de straat met de raad en de raad met de straat te verbinden;
 • Die beschikt over een vlotte pen, met een proactieve en flexibele instelling;
 • Die een netwerker is met sterke sociale en communicatieve vaardigheden in het contact met Haagse burgers, maatschappelijke organisaties, politieke partijen en de ambtelijke organisatie;
 • Met kennis over en gevoel voor maatschappelijke, ambtelijke, politieke, bestuurlijke en grootstedelijke ontwikkelingen en verhoudingen;
 • Met het vermogen om met tegengestelde belangen om te gaan en om maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te beoordelen.

 

Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar
 • Je salaris is marktconform, afhankelijk van je ervaring
 • Werken in een dynamische stad met een goede bereikbare A-locatie (stadhuis) in Den Haag en de kans je te blijven ontwikkelen

 

De organisatie

NIDA staat voor de oproep, stem van een nieuwe generatie met superdivers DNA en Islamitische inspiratie.

NIDA is ontstaan als politieke beweging in 2013 en is vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Rotterdam (2014), Den Haag (2018), Almere (2019) en groeit verder in het land.

NIDA pioniert als eerste politieke partij met de nodige prioriteit voor thema’s als racisme, islamofobie en de inclusie van diversiteit. Dit doet NIDA vanuit een door islam geïnspireerde, alomvattende, samenhangende visie op ethiek, mens en natuur, talent, welvaart en familie in de samenleving.

Hierbij zet de Haagse fractie zich in voor een politiek in dienst van, en in samenwerking met Haagse burgers. Ons team bestaat uit een raadslid, twee fractievertegenwoordigers, fractieadviseurs en een fractiemedewerker.

 

Sollicitatieprocedure

Stuur voor 1 maart 2021 een e-mail met je motivatie en Curriculum Vitae naar info@nidadenhaag.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Adeel Mahmood, 06-41 46 47 64.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief