NIDA presenteert kandidatenlijst Tweede Kamer

Zondag 10 januari 2021 | Met een energieke video presenteert NIDA vandaag haar lijst met 31 kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Lijsttrekker Nourdin El Ouali spreekt van “een superdiverse lijst waarvan de wortels reiken tot over de hele wereld. Een evenwichtige mix van expertises, talent, ervaring, vrouwen en mannen uit heel Nederland: van Roosendaal tot Amsterdam en van Limburg tot Groningen.”

 

Advocate en VN-jongerenvertegenwoordiger

Op nummer twee staat advocate Elsa van de Loo (32, Amsterdam) gespecialiseerd in grond- en mensenrechten, onder meer bekend als VN-jongerenvertegenwoordiger namens Nederland, woordvoerder namens de initiatiefgroep islamitische begraafplaats in Amsterdam en recent te gast bij Jinek over de petitie tegen het beledigen van de profeet Mohammed.

 

Duurzame Jonge 100

Voormalig NIDA-partijvoorzitter Nurullah Gerdan (31, Barendrecht) staat op nummer drie. Werkzaam als bestuursadviseur duurzame economie en bekend van de Duurzame Jonge 100.

 

Politiechef en antiracisme beweging

Op nummer vier staat de Teamchef van de Nationale Politie, Eenheid Den Haag Fatima Aboulouafa, bekend als de klokkenluider van racisme en discriminatie binnen de politie. Op vijf zien we Elvin Rigters, de regisseur en trainer strijdt al jaren in de voorhoede van de anti-racismebeweging in Nederland (KickOutZwartePiet en BlackLivesMatterNL).

 

Jongerenimam, ondernemer en FNV-er
Zelfstandig ondernemer Jacqueline Echtermeijer (38) en jongerenimam Mohamed Abdulahi (27), onder meer bekend van Moslims zoals Wij staan op nummer zes en zeven. Sanaa Abarghaze (33, Bergen op Zoom), FNV-campaigner voor de succesvolle campagne voor verhoging van het minimumloon, staat op nummer acht.

 

Lijstduwers

Halil Karaaslan (32, Schiedam), Programmamanager Diversiteit en Inclusie, Maatschappijdocent en voormalig voorzitter van het Contactorgaan Moslims & Overheid, duwt de kandidatenlijst voor NIDA. Dit doet hij samen met onderwijsdirecteur Hasib Moukkadim (42, Almere).

 

Partij op islamitische grondslag in de Tweede Kamer

NIDA presenteert zichzelf als de stem, oproep van een nieuwe generatie met supersdivers DNA en Islamitische inspiratie. NIDA is vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Rotterdam (sinds 2014), Den Haag (2018) en Almere (2019). Als NIDA zetels in de Tweede Kamer weet te bemachtigen, dan is NIDA de eerste politieke partij op islamitische grondslag in het nationaal parlement. Een unicum in Europa.

 

Vragen?

Persvoorlichter: Smahane Arghidi – 06 4884 1927

www.nida.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief