Nourdin El Ouali benoemd als lijsttrekker van NIDA

Zondag 22 november is Nourdin El Ouali in een digitale ledenvergadering officieel benoemd als lijsttrekker. De op islam geïnspireerde partij NIDA doet in maart 2021 voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Het partijbestuur roemt de politiek leider voor zijn “geloofwaardig leiderschap. Een man van woorden en daden, bewezen in de raad en op straat in dienst van een hoger doel en collectief belang.”

 

Nourdin El Ouali is sinds 2014 fractievoorzitter voor NIDA in Rotterdam. Januari dit jaar stapte El Ouali uit de raad om zich te richten op de uitbreiding van NIDA in het land. De geprezen politiek leider is eerder verkozen tot ‘beste politicus van Rotterdam 2015’ en won de meeste stemmen als finalist ‘Beste raadslid van Nederland 2014 – 2018’.

 

Namens 123.000 mensen

El Ouali kan met de petitie ’tegen het beledigen van de profeet’ alvast proeven aan de Tweede Kamer. Namens de meer dan 123.000 ondertekenaars zal El Ouali de petitie aan de minister overhandigen en ook het woord voeren in de Kamer. 26 november a.s. besluit de Kamer over het vervolg van dit proces.

 

NIDA

NIDA is een op de islam geïnspireerde politieke partij in Rotterdam (2014), Den Haag (2018) en Almere (2019). NIDA doet op 17 maart 2021 voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Als NIDA zetel(s) weet te behalen is NIDA de eerste politieke partij op islamitische grondslag in de Tweede Kamer. Tevens een unicum in Europa.

 

 

Voor pers: meer informatie?

Zie video op de social media van NIDA.

Contact Smahane Arghidi – 06 8271 5295

Meld je aan voor onze nieuwsbrief