NIDA: GroenLinks gooit moslims weer voor de bus

Nourdin El Ouali, politiek leider van de op islam geïnspireerde partij NIDA, haalt in … hard uit naar islamofobie bij GroenLinks. GroenLinks zou moslims voor de bus gooien: “GroenLinks zit verstrengeld in een web van islamofobie waar ze zelf aan mee spint,” aldus El Ouali. Jesse Klaver zegt de hoepels te hekelen die moslims krijgen opgeworpen om hun loyaliteit te bewijzen, maar GroenLinks is volgens NIDA juist degene die hoepels opwerpt.  

 

Ik ben een moslimbroeder

“Waarom moet een moslim van GroenLinks zo nadrukkelijk afstand nemen van Milli Gorus, Islamic Relief of de moslimbroederschap? Van welk gedachtegoed? ‘Een democratische samenleving gebaseerd op islamitische principes,’ aldus de NOS. Is dat zo eng of gevaarlijk? Moet een moslim daar afstand van nemen? Dan zeg ik: ik ben een moslimbroeder!” aldus El Ouali.

 

De volgende hoepel: FEMYSO, CCIF en Macron

Volgens NIDA is het eindeloze weg die GroenLinks is ingeslagen met al die hoepels waar je als moslim doorheen moet springen: “FEMYSO nam begin deze maand het in een open brief nog op voor hun samenwerkingspartner CCIF, een onlangs door Macron verboden anti-islamofobie organisatie. En dan? Wordt dat nu het volgende hoepeltje waar je als moslim van GroenLinks doorheen moet springen? Laat GroenLinks vooral eens reflecteren op haar eigen islamofobie.”

 

Maar jij bent anders

Jesse Klaver neemt moslims bij GroenLinks niet in bescherming hij gooit vooral alle andere ‘verschrikkelijk conservatieve’ moslims voor de bus. Om dan vervolgens over de GroenLinks-moslim te zeggen: “nee, maar jij bent anders.” De islamofobie zou volgens NIDA tot diep in GroenLinks reiken, van de programmacommissie en het campagneteam, tot Femke Halsema.

 

Grote waardering van Kauthar Bouchallikht

“Gaat een GroenLinks snappen hoe waardevol een kandidate als Kauthar Bouchallikht is en hoeveel ze kan betekenen? Voor zowel GroenLinks als voor de emancipatie van moslims en islam in Nederland, als GroenLinks haar maar werkelijk zou accepteren en de ruimte geeft om te zijn wie ze is,” stelt NIDA.

 

Ongeloofwaardig

Volgens NIDA zijn de islamitische organisaties die GroenLinks verwerpt, zoals Milli Gorus, Islamic Relief en de moslimbroederschap juist bondgenoten in de strijd voor een meer sociale, duurzame en inclusieve toekomst: “Zolang GroenLinks niet tot verandering bij zichzelf in staat is, blijft elk verhaal of filmpje van GroenLinks, over geloof in verandering, diversiteit, of wat dan ook: ongeloofwaardig,” besluit El Ouali.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief