NIDA Almere wil Diversiteitsdag met de stad organiseren

NIDA Almere wil Diversiteitsdag (Diversity Day) voortaan organiseren in de stad, met de stad en voor de stad. Hiervoor stelde de partij schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.  

Het Diversity Day vindt plaats op de eerste dinsdag van oktober. In 2020 is dat op 6 oktober. NIDA-raadslid en fractievoorzitter, Hassan Buyatui: “Op het Diversity Day organiseren bedrijven, overheden en andere instellingen activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit. In 2019 vierde het college het Diversity Day met een taartje op het stadhuis. Dit vinden we onvoldoende. We hebben liever dat op de Diversiteitsdag er activiteiten georganiseerd worden in de stad, met de stad en voor de stad.”  

NIDA Almere wil ook dat het college het belang van diversiteit op de werkvloer actief brengt onder de aandacht van de Almeerse bedrijven en deze te stimuleren activiteiten te organiseren op het Diversity Day om aandacht te vragen voor diversiteit binnen eigen organisatie. Buyatui: “Gemeente Almere ondertekende al in januari 2020 het Charter Diversiteit. Doel van deze intentieverklaring is om ervoor te zorgen dat iedere Almeerder de kans krijgt om bij te dragen aan een diverse stad. Dit is een stap in de goede richting voor een Almeerse samenleving waarin we talenten waarderen en benutten, maar we zijn er nog niet. De volgende stap is het Charter Diversiteit onder de aandacht brengen van de Almeerse bedrijven.” 

Naast de Almeerse bedrijven vraagt NIDA Almere het college het Charter Diversiteit ook nog actief te brengen onder de aandacht van bedrijven die opdrachten van de gemeente krijgen. Buyatui: “Vanuit de gemeente leggen we bijvoorbeeld de eis neer dat bedrijven die dingen naar aanbestedingen en andere gemeentelijke opdrachten voldoende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in huis hebben. Een manier waarop we als gemeente beter kunnen sturen op meer diversiteit op de werkvloer is aandacht vragen voor het Charter Diversiteit via eisen in aanbestedingen en opdrachtverstrekkingen.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief