‘Floriade-schoenen’ goed voor publiciteit Floriade Expo 2022

Adri Bax Schoenen te Almere Haven heeft in afstemming met de Floriade BV ‘Floriade-schoenen’ laten ontwerpen. De intentie van deze ondernemer was om die schoenen uit te reiken aan de burgemeester. Dit idee om de Floriade te promoten belandde opeens in de prullenbak. De Almeerse VVD en NIDA Almere vragen het college om opheldering.

Wat begon als een actie om de Floriade te promoten, veranderde snel in teleurstelling. Floriade BV was opeens bang dat Adri Bax Schoenen publiciteit mee zal maken met het logo van de Floriade Expo 2022 en gaf de ondernemer uitsluitend toestemming om de Floriade-schoenen in de etalage van de schoenenspeciaalzaak te plaatsen. Raadslid en fractievoorzitter NIDA Almere, Hassan Buyatui: “Adri Bax Schoenen kreeg op gegeven moment te horen dat er alleen toestemming gegeven kan worden om de Floriade-schoenen in de etalage te plaatsen. Meer dan dat mag absoluut niet. Dit is triest natuurlijk voor iemand die in de veronderstelling was dat de Floriade BV vierkant achter zijn actie staat. Daarom willen we weten hoe het college van burgemeester en wethouders dit bericht heeft ontvangen.”

De Almeerse VVD en NIDA Almere zijn van oordeel dat het idee van Floriade-schoenen van Adri Bax Schoenen een ludieke actie is wat goed gebruikt kan worden om de publiciteit van de Floriade Expo 2022 te vergroten en iets wat door de Floriade BV omarmt dient te worden. Buyatui: “We begrijpen niet dat zo’n ludieke actie niet goed gebruikt kan worden om de publiciteit van de Floriade Expo 2022 te vergroten. Dit dient, wat ons betreft, uitgezocht te worden.”

De Almeerse VVD en NIDA Almere willen ook weten of het college al dan niet bereid is bij de Floriade BV te pleiten voor het door laten gaan van de actie Adri Bax Schoenen en in het belang van Floriade Expo 2022 andere vergelijkbare acties te stimuleren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief