NIDA Almere vraagt scholen hun labjassen beschikbaar te stellen voor Almeerse huisartsen

Omdat de scholen langer dicht moeten in verband met de coronacrisis vraagt NIDA Almere, Almeerse scholen hun labjassen beschikbaar te stellen voor Almeerse huisartsen. De labjassen kunnen de huisartsen gaan dragen om coronabesmetting te voorkomen.

NIDA-raadslid Hassan Buyatui: “Het idee is heel simpel. Huisartsen kampen met tekorten aan beschermingsmiddelen en de leerlingen doen nu geen practica. Mijn verzoek aan de Almeerse scholen is daarom om labjassen en andere beschermend materiaal uit te lenen aan de huisartsen. Tenminste  als scholen daadwerkelijk in bezit zijn van dit soort materialen.”

NIDA vraagt Almeerse scholen dan ook om goed te kijken naar alle aanwezige materialen in practicumlokalen. Buyatui: “Alle kleine beetjes kunnen helpen. Niet alleen labjassen, maar ook mondkapjes, schorten en of handschoenen. Ervaring leert -ik geef ook natuur- en scheikunde- dat er altijd meer aanwezig is dan je zou denken. Op de school waar ik werk in Amsterdam, hadden we net een nieuwe lading labjassen binnen. Die hebben we op verzoek inmiddels uitgeleend. Dit werd enorm gewaardeerd.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief