Corona update: NIDA Den Haag vraagt aandacht voor religieuze instellingen

Zoals velen van ons merken, hebben Corona maatregelen een enorme impact op onze dagelijkse leven. Ook veel religieuze instellingen (met hoge vaste lasten) worden geraakt.

Velen van ons kunnen bijvoorbeeld al meer dan twee weken niet naar de moskee gaan. De deuren zijn vooralsnog gesloten – of heel beperkt open – en het ziet ernaar uit dat dit de komende periode zo blijft. De maatschappelijke rol van religieuze instellingen is van groot belang in onze maatschappij. Het zijn plekken waar veel gelovigen rust en vrede vinden. Wij zijn blij om te zien dat de religieuze instellingen op een verantwoorde wijze de richtlijnen opvolgen, maar zien ook dat veel instellingen in de financiele problemen terecht komen.

➡️ Veel religieuze instellingen missen donaties waarmee de vaste lasten worden gedekt
➡️ De dagelijkse verkoop van bijvoorbeeld koffie en thee is aan de ban gelegd en de collectes na vrijdaggebeden kan ook niet meer.
➡️ De vaste lasten moeten wel gewoon doorbetaald worden.

Daarom heeft onze fractievoorzitter Adeel Mahmood tijdens de werkbespreking over de Corona crisis aandacht gevraagd bij het college voor de situatie van religieuze instellingen en andere kleine stichtingen
Het college heeft toegezegd te inventariseren hoe religieuze instellingen zijn geraakt door de crisis en of er maatregelen te nemen zijn.

In de volgende brief wordt de raad hier verder over geinformeerd.
Wij houden u op de hoogte zodra er een update is.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief