NIDA Almere wil scholen controleren op messenbezit

NIDA Almere ontvangt uit het Almeerse onderwijsveld signalen dat het aantal scholieren dat met een mes naar school gaat aan het toenemen is. De partij wil daarom een messenverbod op en rondom scholen. NIDA-raadslid Hassan Buyatui heeft daarvoor schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Buyatui: “Wie het Almeerse nieuws volgt, komt snel tot de conclusie dat er sprake is van een toename van het aantal steekincidenten in de stad waarbij jongeren betrokken zijn geweest. Daarnaast bereiken ons geluiden dat het aantal scholieren dat met een mes naar school gaat toeneemt. Het ergste is dat we geconstateerd hebben dat messenbezit onder scholieren lastig te bespreken valt binnen het Almeerse onderwijsveld omdat niemand dit naar buiten wil brengen. Dit allemaal bij elkaar vinden we een zorgelijke ontwikkeling. Daarom vragen we het college om een analyse, maar ook om deugdelijke maatregelen om messenbezit onder scholier aan te pakken”.

Wat NIDA Almere betreft wordt de Almeerse Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) zodanig aanpast dat de politie -bij voldoende aanleiding- een school onaangekondigd kan controleren op messenbezit, bijvoorbeeld door het preventief fouilleren van leerlingen en of het controleren van kluisjes.

De partij wil ook weten of het college bekend is met het fenomeen ‘drillrap’ en de manier waarop binnen deze subcultuur geweld wordt verheerlijkt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief