Dankzij NIDA krijgt Almere een kinderburgemeester

Of Almere een kinderburgemeester krijgt, is slechts een kwestie van tijd. NIDA-raadslid Hassan Buyatui heeft het initiatief hiertoe genomen, dat door het college werd omarmd. De burgemeester reageerde tijdens de bespreking op de politieke markt van afgelopen donderdag 13 februari zeer positief op de motie van NIDA. De burgemeester geeft ook aan de verkenning samen te willen doen met NIDA.

De motie van de fractie NIDA Almere verzocht het college om samen met onder andere Almeerse scholen te verkennen of er belangstelling is om een kinderburgemeester te installeren. Een kinderburgemeester heeft een ambassadeursrol en kan de brug vormen tussen de Almeerse kinderen en de lokale politiek. Buyatui: “in Almere hechten we veel waarde aan meer participatie en betrokkenheid van jongeren en kinderen bij de lokale politiek. Een Almeerse kinderburgemeester kan een brug vormen tussen de Almeerse kinderen en de lokale politiek”.

Het streven van het college is om in het derde kwartaal 2020 een voorstel aan de raad te doen voor een Almeerse kinderburgemeester. Nederland telt momenteel ruim 45 kinderburgemeesters.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief