Persbericht d.d. 28 oktober 2019: NIDA doet mee met verkiezingen Almere

Persbericht NIDA

Almere, 28 oktober 2019

NIDA doet mee met verkiezingen Almere

De door de Islam geïnspireerde partij NIDA doet in 2022 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Tot voorzitter van de Almeerse afdeling is Hassan Buyatui gekozen, bekend van zijn werk in de Almeerse gemeenteraad als het onafhankelijke lid van Fractie Buyatui.

Wij Almere: één wereld in één stad als één familie
“NIDA Almere richt zich op alle Almeerders, in al hun diversiteit, met een positieve en verbindende boodschap. Mensen snakken in deze tijd van tegenstellingen, negativiteit en islamofobie naar een optimistisch geluid. En dat brengen wij,” aldus Buyatui.

Enkele speerpunten: Extra beveiliging voor moskeeën en de Almeerse synagoge, bodycams voor alle Almeerse politie-agenten, forse lastenverlichting voor de burger, gratis parkeren voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis en een Almeers ‘deltaplan onderwijs’ (lokaal lerarentekort wordt aangepakt met bonussen voor (nieuwe) docenten).

NIDA Rotterdam, Den Haag en Almere
Politiek leider van NIDA Nourdin El Ouali: “Mooi om te zien hoe NIDA groeit. Na de harten van Rotterdam en Den Haag verbindt het NIDA-geluid nu ook de harten in Almere. De lokale uitdagingen, maar zeker ook de enorme hoeveelheid vragen en verzoeken uit Almere om hier een afdeling te beginnen, hebben de leden doen besluiten het groene licht ook aan NIDA Almere door te geven.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief