Persbericht NIDA: Nourdin El Ouali stapt tijdelijk uit gemeenteraad R’dam en gaat voor NIDA het land in

NIDA-PERSBERICHT

Rotterdam, 8 januari 2020

De door de islam geïnspireerde politieke partij NIDA, vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Rotterdam (2014), Den Haag (2018) en Almere (2019), groeit duurzaam verder in Nederland. Nourdin El Ouali stapt nu tijdelijk uit de gemeenteraad van Rotterdam om voor NIDA het land in te gaan. “Zo kan ik meer en beter bijdragen aan de groei en bloei van de partij,” aldus de politiek leider.    

Met de nodige visie, inspiratie en energie bouwt de partij aan een duurzame groei en bloei in Nederland. “Dit doen we in samenwerking met allerlei prachtige zielen. Allemaal mensen die zich vanuit hun straat, vereniging, school, universiteit, moskee en kerk inzetten voor een betere toekomst in hun wijk, stad en land: spiritueel, sociaal, duurzaam, kansrijk en inclusief.”

‘Wij willen ook NIDA’

“NIDA is in 2013 op eigen kracht in Rotterdam ontstaan. Wij geloven in een duurzame groei bottom-up. Andere steden herkennen zich ook in NIDA: ‘Dat willen wij ook!’, zeggen ze dan. Niet alleen in Den Haag en Almere. Om als politiek leider van NIDA meer en beter bij te kunnen dragen aan nieuwe afdelingen, zal ik mijzelf de komende paar maanden tijdelijk vrij roosteren van de Rotterdamse gemeenteraad.”

Vervanging

Bas van Noppen, in voorgaande jaren actief als NIDA-burgerlid in Rotterdam, zal El Ouali de komende maanden vervangen als raadslid. Bij de raadsvergadering op donderdag 9 januari a.s. wordt Van Noppen geïnstalleerd als raadslid.

Landelijke verkiezingen

Of NIDA ook mee gaat doen aan de landelijke verkiezingen in 2021 is nog niet bekend. “Wie weet. God weet het. De leden beslissen hier later dit jaar over,” aldus El Ouali.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief