Omroep Flevoland d.d. 28 oktober 2019: Eenmansfractie Buyatui sluit zich aan bij NIDA

Almere • Maandag 28 oktober 2019 | 7:01

Raadslid Hassan Buyatui, die op dit moment een eenmansfractie vormt in de Almeerse gemeenteraad, sluit zich aan bij NIDA. Deze op de Islam gebaseerde politieke partij start daarmee ook een afdeling in Almere. NIDA is al actief in de gemeenteraden van Rotterdam en Den Haag.

Of de naam ‘Fractie Buyatui’ al meteen verandert in NIDA is nog niet zeker. Buyatui zegt daar nog niet over gesproken te hebben met mensen op het stadhuis die daar toestemming voor moeten geven. “Ik zal vanaf nu handelen in de geest van het gedachtegoed van NIDA”, zegt Buyatui. Welke naam daar aan hangt is voor hem van ondergeschikt belang. Hij omschrijft NIDA als een “emancipatiebeweging die is geïnspireerd door de waarden en normen van de Islam.”

Meer lezen, klik hier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief