NIDA doet mee aan provinciale verkiezingen in Noord- en Zuid-Holland

Rotterdam/Amsterdam, donderdag 10 januari 2019 | “Eindelijk kunnen ook mensen buiten Rotterdam en Den Haag nu op NIDA stemmen. Als je in Noord- of Zuid-Holland woont tenminste,” aldus NIDA-partijvoorzitter Nurullah Gerdan. NIDA doet in de twee Hollandse provincies mee aan de provinciale verkiezingen op woensdag 20 maart aanstaande.

NIDA is een door de islam geïnspireerde emancipatiebeweging en is als politieke partij vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Rotterdam (sinds 2014) en Den Haag (sinds 2018). “Zo mooi hoe de partij met haar inspiratie, verbindende visie, op eigen kracht en middelen, bottom-up, stap voor stap groeit, inspireert en verbindt,” aldus Nourdin El Ouali politiek leider NIDA, tevens fractievoorzitter van NIDA in Rotterdam.

Eindelijk op NIDA kunnen stemmen

Nurullah Gerdan: “Vooral in de Randstad horen we van zo veel leden en sympathisanten dat ze zich het meest door NIDA vertegenwoordigd voelen, maar jammer genoeg nog nooit op NIDA hebben kunnen stemmen. Nu wel! Ik ben trots op onze lijsttrekkers in Noord- en Zuid-Holland en alle leden en betrokkenen die dit mogelijk maken.”

Voormalig VN-jongerenvertegenwoordiger

Elsa van de Loo voert voor NIDA de lijst aan in Noord-Holland. De Amsterdamse Van de Loo (30) is onder meer bekend als voormalig VN-jongerenvertegenwoordiger namens Nederland op het gebied van mensenrechten, werkzaam als advocate en moeder van twee kinderen. “Een eer dat ik mijn strijd voor mensenrechten, zoals de toegang tot water, betaalbare huisvesting en inclusie mag voortzetten namens de NIDA-familie in de provincie Noord-Holland.”

Ethisch gedreven

De Rotterdamse Bas van Noppen (46) trekt de kandidatenlijst voor NIDA in Zuid-Holland. Van Noppen heeft vijf jaar ervaring als burgerlid voor de Rotterdamse NIDA-fractie, is werkzaam als projectmanager, moskeebestuurder en vader van vier. “Met ethisch gedreven politiek zal NIDA ook op provinciaal niveau op thema’s als betaalbaar wonen, natuur en duurzaam vervoer één wereld van verschil maken.”

Toelichting bij foto: Bij de NIDA-ledenvergadering op vrijdag 4 januari zijn Elsa van de Loo en Bas van Noppen verkozen tot lijsttrekkers van de kandidatenlijst voor Noord- en Zuid-Holland. Nadere introductie van de lijsttrekkers, de overige kandidaten en het partijprogramma volgen. 🙌🏻

Meld je aan voor onze nieuwsbrief