NIDA gaat 070, omdat wij geloven in Den Haag!

Rotterdam, 2 januari 2018 | Hagenaren of Hagenezen, wonend op het veen of op het zand, oud, jong, zwart, bruin of wit, arm of rijk, gelovig of ongelovig. Het zou helemaal niks mogen uitmaken, want Den Haag als stad van Vrede en Recht zou er voor iedereen moeten zijn. Een stad van verbinding. Helaas doet de verdeeldheid die we in Den Haag ervaren de stad geen eer aan.

Verbinding van arm en rijk, van stad en natuur, van talent en toekomst
De gevestigde partijen zijn de afgelopen decennia onvoldoende in staat gebleken om de stad te verbinden. Sinds de oprichting en verbinding van NIDA in Rotterdam, klinkt de oproep voor een NIDA in Den Haag steeds vaker en luider. Voor een ethisch gedreven politiek. Voor verbinding van arm en rijk, van stad en natuur, van talent en toekomst. Voor de verbinding van diversiteit. Voor een politiek in dienst van de burgers en niet andersom.

Haags DNA met islamitische inspiratie 
Een team van politiek-maatschappelijk betrokken Hagenezen voegt de daad bij het woord met de deelname van NIDA aan de gemeenraadsverkiezing in Den Haag. De tijd is rijp voor een NIDA 070 met haar eigen vernieuwende geluid. We hebben de inspiratie, kwaliteiten, visie en energie om Den Haag het nodige alternatief te bieden. Een boost aan Haags DNA met een islamitische inspiratie, omdat wij geloven in Den Haag. Voor een politiek in dienst van de burgers en niet andersom.

Alternatief
Door de gevestigde politieke partijen is talloze malen getracht het verschil te maken, maar tevergeefs. Het roer zit vastgeroest. We kennen de politieke partijen inmiddels van binnen en buiten. Een nieuwe verbindende kracht is nodig. Vanuit ons geloof, in de stad Den Haag, kunnen wij zo veel meer bijdragen dan er tot op heden is gedaan. Wij hebben de inspiratie, kwaliteiten, visie en energie om Den Haag een alternatief te bieden voor de politiek van de afgelopen jaren. Om die reden zal NIDA meedoen aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.

Vernieuwend en verbindend
De economie lijkt weer in de lift te zitten en de crisis lijken we langzaam achter ons te laten. Maar meer fundamentele economische hervorming is nodig voor een eerlijke verdeling van onze welvaart. Het waarborgen hiervan is een verantwoordelijkheid van de politiek. Maar het is niet de enige verantwoordelijkheid. We zien ecologische uitdagingen (een verstoorde omgang tussen mens en natuur), ethisch uitdagingen (verlies aan religie en spiritualiteit), culturele uitdagingen (verspilling van talenten) en sociale uitdagingen (een doorgeschoten individualisering). Al deze uitdagingen vragen om een verbindend alternatief. Een vernieuwende, holistische, alomvattende visie op de samenleving. Ons geloof, in Den Haag, biedt ons hiervoor de nodige inspiratie. Deze inspiratie biedt ons tevens de verantwoordelijkheid om hier stap voor stap onze bijdrage in te leveren.

Luister hier het interview dat partijvoorzitter Nurullah Gerdan gaf aan onder meer BNR Radio.  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief