NIDA maakt één wereld van verschil met wereldlijst!

Rotterdam, 1 januari 2018 | Als in een reis door de wereld gaat NIDA de komende 80 dagen de raadsverkiezingen in (21 maart 2018). Op zondag 14 januari aanstaande stellen NIDA-leden hiervoor een wereldlijst aan kandidaten vast voor de Rotterdamse gemeenteraad, gebiedscommissies en wijkraden! Op zondag 28 januari besluiten de leden over de vaststelling van het partijprogramma: Maak één wereld van verschil!

Na meer dan drie maanden en bijna 100 sollicitaties is er een kandidatenlijst opgesteld tot het maximum van 50 kandidaten voor de gemeenteraad. Daarnaast doet NIDA mee in meerdere gebiedscommissies en wijkraden. De kandidaten worden deze dagen rondom de jaarwisseling op de hoogte gebracht van hun posities op de lijst door de kandidatencommissie.

Eén wereldlijst

“De kandidatenlijst vormt een afspiegeling van het Rotterdams DNA. Divers in expertise, culturele achtergrond, levensbeschouwing, vernieuwing en ervaring. De wortels van de kandidaten reiken net als die van Rotterdammers en haar schepen tot over de hele wereld,” aldus Nurullah Gerdan, partijvoorzitter NIDA en tevens voorzitter van de kandidatencommissie.

Ervaring en nieuw talent

“Een aantal huidige raads- en gebiedscommissieleden draagt het stokje over aan nieuw talent en trekt binnen NIDA de kar voort in een andere rol. Van de huidige raadsleden is Nourdin El Ouali eerder in oktober unaniem door de partijleden gekozen als lijstrekker. Verder gaan we in de top van de lijst voor vernieuwing en talent. Aydin Peksert staat niet op de stedelijke lijst. Mohammed Anfal staat voor NIDA op de lijst in de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk,” aldus Gerdan.

Publiekelijk

De mix van ervaren en nieuwe kandidaten voor de gemeenteraad, gebiedscommissies en wijkraden wordt na vaststelling van de leden gedurende de campagne publiekelijk gemaakt. Hetzelfde geldt voor het partijprogramma van NIDA ‘Maak één wereld van verschil’ vanaf 28 januari 2018.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief