Partijvoorzitter Nurullah Gerdan over NIDA en Denk

Rotterdam, 15 september 2017 |

Beste allen,

Even in toelichting op het artikel in AD over NIDA en Denk:

Zo een 2-3 jaar terug heb ik, destijds als vice-voorzitter, de toekomststrategie van NIDA besproken tijdens de ALV. Ik heb toen ook toegelicht dat we met meerdere partijen in het land in gesprek zijn over mogelijke samenwerking. Aan de hand van een discussie kwam toen duidelijk naar voren dat NIDA hoe dan ook een zelfstandige en autonome partij moest blijven. Daar sta ik als bestuurder van deze partij dan ook achter, want ik geloof in onze eigen kracht en in ons eigen geluid.

Hier heeft het bestuur sindsdien altijd naar gehandeld en dit ook aan een ieder die we spreken, media of andere partijen, duidelijk gemaakt. Er staat dus niets nieuws in dit artikel.

Het AD heeft me gisteren gebeld naar aanleiding van een artikel over Denk de dag ervoor, waarin wordt gesuggereerd dat we aan het fuseren zijn in Rotterdam. Dit maakt journalisten uiteraard erg nieuwsgierig.
Gisteren heb ik daarom duidelijk moeten maken dat zoiets niet aan de orde is en dat we zelfstandig meedoen met de verkiezingen. Niet meer niet minder. Het wordt uiteraard wat aangedikt en er wordt een ‘mooie’ kop bij bedacht, terwijl er niets nieuws te melden valt.

Belangrijk is wel dat we met elkaar beseffen dat de twee partijen elkaars vijanden niet zijn. Ondanks verschillen zijn er ook overeenkomsten. Zeker in de prioriteit die beide partijen geven aan het streven naar een inclusieve samenleving. NIDA werkt altijd, met welke partij dan ook, samen om gedeelde uitdagingen in de samenleving aan te gaan. We dienen elkaar hierin niet in de weg te zitten of versnipperen, maar elkaar de ruimte te geven in het belang van die gedeelde uitdagingen.

Op 4 oktober vindt onze volgende ALV plaats, waar de gemeenteraadsverkiezing een agendapunt is. Ik sta open om alle vragen van leden hierover (of ergens anders over) te beantwoorden.

Voor nu een fijne vrijdag,

Nurullah Gerdan
Partijvoorzitter

Link naar AD-artikel: https://www.ad.nl/…/nida-gaat-niet-in-zee-met-denk~a4d06840/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief