NIDA bij het ‘vijfde colonne’-debat: ‘Diversiteit is de nieuwe norm’

Rotterdam, 31 mei 2017 | Op maandag 29 mei vond het door Leefbaar Rotterdam aangekondigde debat plaats in Kantine Walhalla te Katendrecht. Onderwerp van de avond was de zogenoemde ‘mislukte integratie’ die Leefbaar terugziet in de nasleep van de mislukte Turkse coup op Rotterdamse bodem. Hoewel het debat werd voorafgegaan door commotie omtrent de provocerende aankondiging van het ‘vijfde colonne’-debat, besloot NIDA toch deel te nemen. Lees de toelichting van Nourdin el Ouali hierop hier!

En het werd een interessant debat! Zie de analyse van de avond in het AD-artikel hieronder:

 

Schermafbeelding 2017-06-02 om 12.47.29

 

Zo maar wat lekkere soundbites van de avond:

“In een stad als Rotterdam is diversiteit de nieuwe norm en ook Leefbaar mag meedoen,” aldus Nourdin El Ouali (vanaf 4:17) | “Ik maak me eigenlijk veel meer zorgen over Nederlanders die Nederland homogeen wit willen houden en fundamenten van onze rechtstaat aantasten,” aldus historicus Leo Lucassen (vanaf 0:33) | “Ik ben geen vlaggenmens, maar een hoofddoekenmens,” aldus NIDA-lid Souad Mokhtari (vanaf 3:00) | “PVV-ers moeten eens uit die slachtofferrol kruipen,” aldus sociaal psycholoog Cemil Yilmaz (vanaf 3:35)

‘Waarom zou je er niet bij willen horen?’ Dat was volgens Leefbaar de centrale vraag gisteravond. Gedurende de avond bleek hoezeer die vraag toch vooral betrekking heeft op Leefbaar zelf.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief