AD: ‘Fraude dankzij falende gemeentelijke dienst’

Rotterdam, 30 mei 2017 | Afgelopen maandag 29 mei om 10.00 uur presenteerde de Onderzoekscommissie Boompjeskade, waar Aydin Peksert (NIDA) deel van uitmaakt, haar eindrapport van de raadsenquête over de oprichting en ontwikkeling van de afdeling Vastgoed in relatie tot de fraudezaak Boompjeskade. 

De hoofdconclusie luidde dat de vastgoedorganisatie van de gemeente Rotterdam nooit daadwerkelijk heeft voldaan aan de standaarden en normen die gelden voor een professionele vastgoedorganisatie. Dat verantwoordelijk wethouder Schneider hier niet van op de hoogte was en de raad hier niet goed over heeft geinformeerd, maakt het extra pijnlijk.

Zie hieronder het artikel van het AD over de bevindingen van de raadsenquête.

Schermafbeelding 2017-05-30 om 15.28.37

Gevolgen voor verantwoordelijk wethouder Schneider?

De conclusies die door de Onderzoekscommissie boven water zijn gekomen, lijken hun weerslag te gaan hebben op de politieke positie van Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling, Leefbaar Rotterdam). Lees dit voor een analyse van de (mogelijke) gevolgen van de scherpe onderzoeksconclusies voor verantwoordelijk wethouder Schneider.

De presentatie is live uitgezonden en hier terug te kijken.  Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad het rapport van de enquêtecommissie inclusief alle conclusies en aanbevelingen tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 29 juni 2017.

Dus. Wordt vervolgd..

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief