Raad over moslimdiscriminatie en Islamofobie

Rotterdam 6 april 2017 | Op donderdag 6 april 2017 staat op de agenda van de Rotterdamse gemeenteraad het onderwerp: discriminatie en islamofobie. Een debat van tegenstellingen en wegkijkers. 

‘Islamofobie bestaat niet’

‘Islamofobie bestaat niet’, stelt Leefbaar. Want ‘angst voor de islam is logisch’. Alle overige partijen stemmen tegen de islamofobe motie die Leefbaar hiervoor indient en spreken hun afschuw hierover uit. Maar stel jezelf als betrokken en bezorgde burger hier vooral niet mee gerust…

Stemming motie Islamofobie bestaat niet 06-04-2017

Aanpak moslimdiscriminatie

NIDA pleit voor de aanpak van moslimdiscriminatie. Met het verzoek hierbij te leren van de meer doorgronde aanpak van discriminatie van LHBT-ers en antisemitisme. Precies zoals experts in lokale, landelijke en Europese rapporten bepleiten.

Stemming motie Aanpak moslimdiscriminatie

De voltallig oppositie stemt vóór. De coalitie stemt tegen. Inderdaad ook ‘redelijke middenpartijen’ als D66 en CDA stemmen tegen. Geen raadsmeerderheid dus. Een meerderheid zou betekenen dat verantwoordelijk Leefbaar-wethouder Schneijder met de aanpak van moslimdiscriminatie aan de slag moet. Dat zou als een schop tegen zere/islamofobe been zijn van Leefbaar. Niet alleen nemen D66 en CDA hun islamofobe coalitiepartner Leefbaar hiermee in bescherming.  Ook houden ze islamofobie en moslimdiscriminatie in de stad hiermee in stand.

D66 en CDA onderdeel van het probleem

Zolang je geen onderdeel bent van de oplossing, dan ben je onderdeel van het probleem. D66 verstopte zich hiervoor achter een toezegging van verantwoordelijk Leefbaar-wethouder Schneijder (zie video).We laten het er niet bij zitten. Dank aan PvdA, SP, VVD, GroenLinks, CU-SGP en PvdD voor de steun! Samen bouwen we door!

Update 25-04-2017:

De nietszeggende toezegging van Leefbaar-wethouder Schneijder is inmiddels binnen. Dit wordt vervolgd.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief