#TulpenUitRotterdam @Mevlana

Rotterdam, vrijdag 24 maart 2017 | Tijd voor wat positieve energie in een verhit debat rondom de zogenoemde ‘Turkijerel’. #TulpenUitRotterdam

De relatie tussen de regeringen van Nederland en Turkije loopt niet zo lekker. Op donderdag 16 maart sprak de gemeenteraad al over de escalatie hiervan in Rotterdam. In het debat wordt van verschillende kanten voorgedaan alsof Turkse-Nederlanders voor een loyaliteitskwestie staan en nu moeten kiezen voor Nederland óf Turkije. Onzin.

Loyaal aan principes

Wees vooral loyaal aan jouw principes en wees vanuit die principes respectvol en kritisch naar wie en wat je maar wil. Zo ook de Nederlandse en Turkse regering. En daarbij kun je je prima verbonden voelen met zowel Nederland als Turkije zonder aan het één of ander af te doen.

#TulpenUitRotterdam

Daarom de hoogste tijd voor wat positieve energie en verbinding. Verschillende NIDA-leden, waaronder partijvoorzitter Nurullah Gerdan en raadslid Aydin Peksert, deelden tulpen uit voor de Mevlana moskee in Rotterdam-West. De tulp als symbool voor de eeuwenoude relatie en verbondenheid tussen Nederland en Turkije. Verbondenheid. Liefde. Bloemen. Delen. Gewoon omdat het kan. Zie bovenstaande video voor een impressie van de #TulpenUitRotterdam-actie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief