Raadslid Aydin Peksert over aanpak islamofobie

Rotterdam, 15 februari 2017 | Put Your Money Where Your Mouth Is! Discriminatie vinden we in het stadhuis allemaal heel erg. Het mag niet gebeuren. Ook Islamofobie en moslimdiscriminatie niet. Heel erg. Een belangrijk begin.

Nu stap 2: de aanpak. Dit kost soms ook geld. Niet eens veel. Maar wel iets. Simpel. Toch? Nou, niet in een stadhuis met Leefbaar in de coalitie. Zo bleek ook vanmiddag weer. De aanpak mag vooral niks kosten. Het maakt het debat en beleid onnodig moeizaam en traag. Maar het moet en zal er komen. Er is steun van PvdA, SP en GroenLinks. Met een beetje goede wil ook van D66 (de laatste is nodig voor een raadsmeerderheid). Raadsdebat volgt 16 maart 2017. Wordt vervolgd!

Check hieronder het video-fragment met de bijdrage van Aydin tijdens het commissiedebat over Discriminatie en Islamofobie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief