Nationale voorleesdagen: NIDA leest voor op basisscholen

Rotterdam, 2 februari 2017 | Speciaal voor peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen op de basisschool die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Daarnaast zijn De Nationale Voorleesdagen bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Naast het voorlezen worden in allerlei bibliotheken, in heel Nederland, verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van het vergroten van het leesplezier bij jonge kinderen.

Dit jaar vinden De Nationale Voorleesdagen 2017 plaats van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari. Door heel het land worden bekende Nederlanders opgetrommeld om voor te lezen voor op basisscholen. Als Nida Rotterdam kunnen wij hierin natuurlijk niet missen en nemen wij elk jaar met plezier deel aan dit initiatief! Dit jaar hebben partijvoorzitter Nurullah Gerdan (bij ibn-i Sina), bestuurslid Asma Claassen (bij Ababil) en fractievoorzitter Nourdin el Ouali (bij Al Furkan) ieder een leuk verhaaltje voorgedragen aan een groep kinderen. Op de foto’s zie je Nourdin in de klas op Al Furkan.

nourdin leest voor 3

nourdin leest voor 4

Meld je aan voor onze nieuwsbrief