Raadsvragen over ‘Zwarte’ Piet van NIDA en SP

foto-bij-raadsvragen-zwarte-piet

Rotterdam, 28 oktober 2016 | De Rotterdamse politieke partijen NIDA en SP stellen raadsvragen over ‘Zwarte’ Piet in Rotterdam. Aanleiding voor de vragen zijn onder meer de eerdere conclusies over ‘Zwarte’ Piet van de Kinderombudsvrouw en het gebrek aan politieke verantwoordelijkheid en constructieve dialoog na inmiddels meerdere jaren aan maatschappelijk debat over de kwestie.

Het Rotterdams stadsbestuur ziet een “neutrale”, “terughoudende” en dus “geen actieve” rol voor zichzelf weggelegd in de kwestie ‘Zwarte’ Piet. Zo liet het college eerder (in 2014 en 2015) weten na raadsvragen van de politieke partij NIDA Rotterdam. Desalniettemin zal burgemeester Aboutaleb samen met vele Rotterdammers zaterdag 12 november a.s. Sinterklaas en zijn (vooralsnog ‘Zwarte’) Pieten van harte welkom heten. Dit roept raadsvragen op bij NIDA en SP.

In strijd met VN-kinderrechtenverdrag

Des te meer nu onlangs ook de Kinderombudsvrouw concludeerde dat “Zwarte Piet in de huidige vorm in strijd is met het VN-kinderrechtenverdrag”. De partijen vragen het college onder meer om duiding van de conclusies van de kinderombudsvrouw en de consequenties hiervan voor Rotterdam.

Onderwijspakket over Sinterklaasfeest

De partijen vragen daarnaast het college om (gratis te downloaden) lespakketten voor een constructieve dialoog over het Sinterklaasfeest (van Stichting Nederland Wordt Beter) onder aandacht te brengen op de bovenbouw van Rotterdamse scholen.

‘Licht van vooruitgang schijnt door de bomen’

“Elk jaar weer blijkt opnieuw het gebrek aan begrip, constructieve dialoog, politieke durf en verantwoordelijkheid. Desalnietemin schijnt het licht van de nodige vooruitgang steeds feller door de bomen, het stadsbestuur kan niet blijven wegkijken, maar dient hierin mee te gaan,” aldus Nourdin El Ouali (NIDA Rotterdam). El Ouali verwacht hier in de komende weken ook een raadsvoorstel aan te zullen wijden.

Lees hier de raadsvragen: sv-hoor-wie-klopt-daar-1

Meld je aan voor onze nieuwsbrief