AD-verslag begrotingsbehandeling: Toenadering in verdeelde raad

Van donderdag 27 oktober tot en met 10 november 2016 bespreekt de Rotterdamse gemeenteraad de Begroting 2017. Het Algemeen Dagblad schreef vrijdag 28 oktober 2016 een verslag van de eerste dag.

‘Samen bouwen’

Nourdin El Ouali (NIDA) stipte het gisteren aan, maar ook hij dwong zichzelf tot een kritische blik in de spiegel. “We zijn allemaal debet aan de patstelling. Laten we deze emoties achter ons proberen te laten. En het komende jaar echt eens een keer in meer brede vorm samen proberen te bouwen.”

Mede namens vijf andere oppositiepartijen diende El Ouali op zijn 35ste verjaardag de ‘positieve éMOTIE’ in. Een oproep aan het college om komend jaar ook de oppositie aan de voorkant te betrekken bij voorstellen en besluiten. Op 10 november volgt de uitslag. Algemeen Dagblad.

schermafbeelding-2016-10-28-om-11-11-24

Zie hieronder een fragment uit de raadsbijdrage van NIDA over de begrotingsbehandeling 2017. NIDA zet zich in voor een socialer, duurzamer, spiritueler, talentrijk en divers Rotterdam. Met voorstellen die niet al te veel mogen kosten, want de taart van 3,6 miljard is eigenlijk al door de coalitiepartijen (Leefbaar, D66 en CDA) verdeeld. Nota bene op de verjaardag van NIDA-fractievoorzitter Nourdin El Ouali.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief