Het Jubeljaar van Mozes in Rotterdam

Wat kan Rotterdam leren van het Jubeljaar van Mozes? Aydin Peksert (NIDA) legde het 2 juni 2016 in zijn bijdrage over de schuldhulpverlening uit aan de gemeenteraad:

“Om een samenleving te ontdoen van haar schuldlasten kondigde Mozes na iedere 49 jaar het zogenoemde Jubeljaar af. Het jaar van vergeving. In dit jubeljaar dienden schulden kwijt te worden gescholden en dienden een ieder die door schulden in slavernij was vervallen z’n vrijheid terug te krijgen.” Zie in de video een deel van de bijdrage terug.

Heel de raad omarmde het voorstel van NIDA voor bredere inzet van het ‘moratorium’! Deze regeling heeft als doel de tijd te geven aan schuldeigenaren om schuldbemiddeling voor te bereiden, zodat bedreigende situaties zich niet voordoen, zoals opzegging van de huur en de beëindiging van de levering van gas, water en electra. Het andere voorstel voor een schuldvrij toekomstperspectief wordt vervolgd!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief