Rotterdam Stad van Compassie!

Op 6 november 2014 riep Aydin Peksert (Raadslid NIDA) het college op om Rotterdam uit te roepen tot Stad van Compassie. Een raadsmeerderheid steunde het initiatief van NIDA. Vandaag, op vrijdag 20 mei 2016, was het dan eindelijk zover. Rotterdam is uitgeroepen tot Stad van Compassie!

13245287_1742449552637940_5758716550836363597_n

Handvest voor Compassie
“De profeet Mohammed leerde ons dat een moslim niet hoort te kunnen slapen als zijn buurman honger heeft. Het zijn deze lessen die het Handvest voor Compassie vormen,” aldus theologe Karen Armstrong. Vanuit een wereldwijd netwerk van diverse spirituele leiders stelde zij voor wereldsteden het Handvest voor Compassie op, gebaseerd op de gouden regel: behandel de ander zoals jezelf behandeld wil worden.

Met de ondertekening van het handvest door onze burgemeester, bovenop de Trap van het GrootHandelsGebouw, maakt Rotterdam vandaag officieel onderdeel uit van het wereldwijde netwerk van Compassiesteden, van Los Angeles tot Jakarta.

Heilige Rotterdamse Boontjes
Naast de ondertekening van het handvest werd de Nationale compassieprijs 2016 uitgereikt. De Nationale Compassieprijs 2016 is uitgereikt aan niemand minder dan de Heilige Rotterdamse Boontjes! Het project Rotterdamse Heilige Boontjes biedt kwetsbare Rotterdamse jongeren kansen om werkervaring op te doen als koffiebrander, barrista en distributeur. Zo vergroten deze jongeren hun kansen op de arbeidsmarkt en op een nieuwe start in hun leven. De opleidingen, trainingen en het lesmateriaal worden gefinancierd met de heffing op de producten van Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie BV. De koffie wordt ingekocht bij één koffiehandelaar met één boerderij en zo dragen ze bij aan een beter leven voor de koffieboer en zorg voor de natuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief