NIDA en hulpkaravaan naar Griekenland slaan de handen ineen!

De Rotterdamse partij NIDA gaat met hulpkaravaan naar Griekenland zich inzetten voor de vluchtelingenstroom vanuit Syrië. Naast de inzet in Rotterdam zal de hulpkaravaan in de herfstvakantie naar Griekenland reizen en massale hulp bieden aan de vluchtelingen.

Hulpkaravaan naar Griekenland

Het begon allemaal met het aanmaken van een evenement op Facebook door Erika Mauritz gericht aan mensen die mee willen helpen een hulpkaravaan voor vluchtelingen in Griekenland mogelijk te maken. “Dit probleem is te groot voor een failliet land. Nu we weten dat de rijke EU landen het laten afweten, is het aan de burgers om te doen wat nodig is. Ik zoek daarom…” Deze oproep was niet aan dovemansoren gericht en heeft vanuit heel het land gehoor gekregen.

Rotterdammers geven om vluchtelingen

Ook Rotterdammers ontplooien talrijke acties voor vluchtelingen, waaronder de Rotterdamse zussen Abraymi. Zij bundelden hun krachten voor de vluchtelingen. “Wat begon als iets kleins in de familie en bij de eigen achterban, is zo massaal opgepakt dat we het nu hebben over transport in vormen van vliegtuigen en boten,” aldus Hayat Abraymi. Zij heeft zich ook, met succes, aangesloten bij de hulpkaravaan Griekenland en is nu regiocoördinator Rotterdam.

Krachten bundelen

NIDA heeft eerder tijdens de raadsvergadering het college opgeroepen óók de nodige compassie te tonen en opvang te garanderen voor vluchtelingen. “Het is bewonderenswaardig om te zien hoe onder andere Rotterdammers de krachten weten te bundelen, om een aanzienlijk deel van de nood in Griekenland te ledigen. Dit is de stad van niet alleen woorden, maar vooral ook daden,” aldus Nourdin El Ouali.

Benefietavond voor vluchtelingen

NIDA organiseert 14 oktober bij de Wijkkeuken van Zuid, in Het Gemaal (Pretorialaan 141), een RdamTalks (debatpodium NIDA) in het teken van “Rotterdam geeft om vluchtelingen”. De avond begint om 18:30 uur, waarvan de opbrengsten van de avond naar de vluchtelingen gaat. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Rotterdam geeft om vluchtelingen of koop je kaartje direct via deze link.

Opbrengst RdamTalks benefietavond

NIDA kijkt met trots terug op een geslaagde RdamTalks benefietavond voor vluchtelingen. Met een goede opkomst, een gemoedelijke sfeer, lekker eten en drinken, inspirerende sprekers en mooie gasten kijken we terug op een mooie avond waarin liefdadigheid, warmte en vrijgevigheid centraal staan. Het benefiet heeft maar liefst 1000 euro opgebracht dat volledig ten goede komt aan de vluchtelingen.

Kon je helaas niet bij de avond zijn, maar wil je wel graag een impressie opdoen van de sfeer, het lekkere eten, de sprekers en de aanwezige gasten? Bekijk dan hieronder de foto’s terug!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief