NIDA pleit voor meer compassie opvang vluchtelingen

Het voltallige Rotterdamse gemeentebestuur, met uitzondering van Leefbaar Rotterdam, is voor het opvangen van vluchtelingen in de stad, maar waar en hoeveel is nog niet duidelijk. Coalitiepartijen D66 en CDA zijn bereid het verzoek van onder meer het kabinet en het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) in te willigen om meer vluchtelingen op te vangen, maar Leefbaar verzet zich tegen extra noodopvang in de stad. In de Rotterdamse Raad van 17 september 2015 pleit NIDA juist voor meer compassie van de Rotterdamse overheid en een gegarandeerde opvang van vluchtelingen.

NIDA neemt daarbij het voortouw en zet het initiatief Rotterdam geeft om vluchtelingen op. Daarnaast organiseert NIDA een Rdam Talks benefietavond, waarvan de gehele opbrengst naar de vluchtelingen gaat.

Bekijk de bijdrage van Nourdin El Ouali hieronder terug.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief