NIDA vraagt aandacht voor aanslagen Turkse verenigingen

Verschillende media als RTV Rijnmond, De Telegraaf, Trouw, Dichtbij.nl en het AD Rotterdams Dagblad schrijven op 15 en 16 september 2015 over vernielingen aan gebouwen van Turkse verenigingen in Rotterdam. De oplopende spanningen als gevolg van de terreuraanslagen in Turkije lijken hun weerslag te hebben gevonden in de Rotterdamse samenleving. Twee Turkse culturele verenigingen zijn in de nacht van maandag op dinsdag het doelwit geweest van aanslagen. De nacht ervoor werd al brand gesticht. NIDA vraagt daarom in de actualiteitenraad van 17 september 2015 aandacht voor deze aanslagen. Nourdin El Ouali: “Er is geen plaats, er is geen ruimte voor geweld in onze samenleving. Van wie dan ook, welk motief dan ook.”

Bekijk de raadsbijdrage van NIDA hieronder terug.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief