NIDA en Young & United succesvol in strijd tegen jeugdloon

Young-and-United

NIDA en Young and United hebben zich met succes ingezet voor de verhoging van het jeugdloon! Voor het eerst in 41 jaar stemde de Tweede Kamer op 8 september 2015 in met het substantieel verhogen van het jeugdloon en ‘gelijk loon voor gelijk werk’. Aydin Peksert: “Dit is een mooie stap in goede richting. De Tweede Kamer erkent met het verhogen van het jeugdloon net als NIDA en Young and United het belang van jong kapitaal.”

De Tweede Kamer verzoekt de regering om op korte termijn met concrete voorstellen te komen om het wettelijk minimum jeugdloon (tot 23 jaar) substantieel te verhogen en dit meer gelijk te trekken met het reguliere wettelijk minimumloon. “Een historische stap, afgedwongen door maandenlange acties van jongeren, maar we zijn er nog niet”, zegt Ron Meyer van Young & United.

Zaterdag 10 oktober aanstaande is het finale moment van de acties van Young and United in Amsterdam. “Daar willen we de politiek een laatste zet gaan geven.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief