NIDA in debat over armoede in Pauluskerk

Rotterdam - De nieuwgebouwde Pauluskerk ©PHOTO SJAAK VERBOOM
Rotterdam – De nieuwgebouwde Pauluskerk
©PHOTO SJAAK VERBOOM

02-06-2016 | De armoede is na de crisis met een derde toegenomen in Nederland. Rotterdam en Amsterdam zijn samen de gemeenten met de meeste armoede onder de bevolking. Na de decentralisatie van het armoedebeleid is het totaaloverzicht van de maatregelen tegen armoede verdwenen. Vanuit deze achtergrond organiseerde de Rotterdamse Sociale Alliantie, de Stichting Samen 010 en de landelijke Alliantie voor Sociale Rechtvaardigheid het debat: “de Rotterdamse Solidariteit getoetst”. De bijeenkomst vond plaats op maandagmiddag 1 juni 2015 van 15:30 tot 18:30 uur in de Pauluskerk, Rotterdam.

Aan de orde komen de punten uit de petitie van de Landelijke Sociale Alliantie, zoals op 22 april in Utrecht vastgesteld door de AlliantieRaad. De petitie is toegestuurd aan alle 393 Nederlandse Gemeenteraden. Rotterdam is de Gemeente waar deze petitie als eerste besproken wordt.

Verschillende Rotterdamse politieke partijen doen mee aan het debat: Anton Molenaar van Leefbaar Rotterdam, Carlos Consalves van de PvdA, Salima Belhaj van D66, Leo de Kleijn van de SP, onze Aydin Peksert van NIDA en Setkin Sies van de Christenunie-SGP.

Onderwerpen betreffen de respectvolle bejegening, de maatschappelijke participatie van kinderen, de individuele inkomenstoeslagen, de schuldhulpverlening, de kwijtschelding en werkende armen. Met name de PvdA vanwege het landelijk beleid en haar beleid in de vorige periode en de coalitiepartijen Leefbaar, D66 en CDA hadden het moeilijk tijdens hun debat vanwege hun hardvochtige kijk en grove bezuinigingen op het armoedebeleid. NIDA en SP kiezen voor een andere koers: “Een bloem groeit niet door er aan te trekken,” aldus Aydin Peksert, “groei behoeft licht en water, ofwel visie en de juiste investering.”

IMG-20150602-WA0015_1_1

Meld je aan voor onze nieuwsbrief