Solidariteitsactie met Gazafreedom-flotilla in Rotterdamse wateren

Op zondag 31 mei is het precies 5 jaar geleden dat de Mavi Marmara, een boot met hulp goederen onderweg naar Gaza, op internationale wateren werd aangevallen door het IDF. Bij de brute aanval op deze ongewapende activisten vielen 11 doden. Aan boord waren enkel voedingsmiddelen, medicatie en brandstof om de noodlijdende Gazanen te helpen. NIDA activisten Randa Naoual (bestuur), Khadija Belzaar (bestuur) en Latifa Azaouyat (gebiedscommissielid Charlois) herdenken de dappere poging van deze activisten om de illegale blokkade van de Gazastrook te trotseren en vaarden mee met de Break The Siege-boot.

Solidariteitsactie-boot

De illegale blokkade van Gaza duurt nog steeds voort. Nog steeds is Gaza een openlucht gevangenis waar maar zeer beperkt levensmiddelen en andere goederen worden binnengelaten. Tekort aan voedsel, medicijnen en brandstoffen ketenen de strook. De strijd tegen de illegale blokkade gaat echter door.

Daarom heeft International Committee for Breaking the Siege of Gaza de Freedom Flotilla-3 op vaart gestuurd naar Gaza. Wederom om de illegale blokkade te trotseren en noodhulp te brengen. Aan boord van de bescheiden boot zitten medicijnen en zonnepanelen om elektriciteit op te wekken voor ziekenhuizen in de strook.

Solidariteitsactie-boot2

Iedereen die zich uitspreekt tegen de illegale blokkade van Gaza sloot zich aan bij deze ludieke actie door de wateren van Rotterdam. Dit als steunbetuiging voor de bewoners van de Gazastrook en protest tegen de illegale blokkade, als steunbetuiging voor de Freedom Flotilla-3 en ter herdenking van het Mavi Marmara incident.

De boottocht werd georganiseerd door Palestijnse Platform voor Mensenrechten en Solidariteit, Al-Awda Netwerk, NIDA, Stichting Palestijnse VrouwenUnie, De Palestijnse Gemeenschap, Strijd Tegen Racisme en Internationale Socialisten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief