Gemeenteraad stemt in met milieuzone Rotterdam

Schermafbeelding 2015-06-02 om 16.41.54

Vanaf 1 januari 2015 zijn personen- en bestelauto’s op diesel van 15 jaar oud en auto’s op benzine van 23 jaar oud niet meer welkom in het noordelijk gedeelte van Rotterdam. Daarnaast wordt onderzocht of ook tweetaktscooters kunnen worden verboden. De gemeenteraad heeft dit donderdagavond besloten middels haar goedkeuring van het nieuwe milieubeleid. NIDA stemde voor de milieunota, maar is niet zonder meer enthousiast. Vooral de Rotterdammers die het minder breed hebben lijken namelijk, vanwege hun levensomstandigheden en beperkte financiële mogelijkheden de meeste offers te moeten leveren binnen dit nieuwe beleid. Enkele moties die NIDA al dan niet in samenwerking met andere partijen als PvdA en SP heeft ingediend proberen af te doen aan de asociale randjes van het beleid. Op een aantal punten is dit gelukt, maar NIDA ziet dit het liefst nog beter in het beleid verwerkt worden. Check voor meer informatie op Rijnmond voor een uitgebreid verslag en radioitem over de milieuzone.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief