Iqbal Din neemt stokje van Laila Amrani over in Feijenoord

Laila El Amrani, onze vrolijke, lieve, energieke, slimme, knappe en krachtige verzetstrijdster op Zuid is door persoonlijke omstandigheden genoodzaakt om als gebiedscommissielid Feijenoord het stokje over te dragen aan de politiek ervaren geridderde (!) Iqbal Din. Laila kijkt terug op een mooi, leerzaam en inspirerend jaar in de gebiedscommissie Feijenoord maar kan het door een onontkoombare intensivering van werk, studie en privé helaas niet meer inpassen in het dagelijks leven. Na een succesvolle campagne tradt Laila in maart 2014 toe tot de gebiedscommissie Feijenoord van waaruit zij zich een jaar lang met hart en nieren heeft ingezet voor de Feijenoorders.

Laila-El-Amrani

Aftreden Laila El Amrani

Laila over haar aftreden: “Een jaar verder, een jaar wijzer. Een jaar waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Veel geleerd over mensen, over de politiek en over het leven. Ik heb mensen ontmoet met grote dromen, een grote verantwoordelijkheidsgevoel en een groot hart. Ik ben mijn gebied beter gaan leren kennen en ben daarom ook meer van mijn gebied gaan houden. Echter, laat mijn agenda en lichaam het niet toe om de tijd en energie erin te stoppen die ik erin zou willen stoppen. Na lang nadenken heb ik daarom besloten om te stoppen met de gebiedscommissie. Ik vind dit heel jammer, maar wel een nodig besluit. Ik neem afscheid van NIDA als gebiedscommissielid, maar niet als supporter. NIDA is de familie waarmee ik vorig jaar heb genoten van de overwinning van 2 zetels en NIDA blijft de familie waar ik van geniet. Ik dank iedereen van NIDA voor het begrip, de liefde en support en wens NIDA het allerbeste, want ik geloof in Rotterdam!”

Nieuw gezicht: Iqbal Din

Iqbal Din neemt de taken van Laila over binnen de gebiedscommissie Feijenoord. Hij stelt zich graag aan je voor.
Iqbal-DinIqbal: “Mijn naam is Iqbal Din, ik ben 48 jaar en woon in de wijk Hillesluis op Feijenoord. Ik werk bij het Albeda college als beveiligingscoordinator op de lokatie Slingeplein. Verder ben ik actief als bestuurslid bij Spior en ben ik betrokken bij de Ghausia Moskee als woordvoerder. Ik ben ook commissielid van PWUS (Pakistaanse Welfare en Uitvaart Society). Ik ben voormalig raadslid namens de Partij van de Arbeid in de deelgemeente Feijenoord (12 jaar). Ik heb voor NIDA gekozen omdat ik me bij de PvdA niet meer thuis voelde, mede vanwege hun houding tegenover moslims en de politieke agenda die niet meer bij mij paste. Bij NIDA voel ik me thuis omdat NIDA een islam geïnspireerde emancipatiebeweging is. Gezien mijn ervaring als raadslid en dossierkennis in Feijenoord kan ik veel betekenen in Feijenoord en ook jonge gebiedscommissieleden steunen in hun werk. Mijn uitdaging is om vooral de moslimgemeenschap zo veel mogelijk te helpen met het vertalen van hun standpunten in de politiek. Ze moeten zich hier thuis voelen als islamitische Rotterdammers.”

NIDA wenst Laila El Amrani veel succes met alles wat zij doet en gaat doen en verwelkomt Iqbal Din in de gebiedscommissie Feijenoord.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief