Minder haat, meer liefde – intensivering aanpak moslimhaat

Minder-haat-meer-liefde-onderzoek-naar-islamofobie

Dankzij de inzet van NIDA heeft het college van burgemeester en wethouders toegezegd in gesprek te gaan met politie, Stichting Platform Islamitische Organisaties (SPIOR) en antidiscriminatiebureau Radar over een intensievere aanpak van islamofobie.

Reden hiervoor is onder meer recent uitgekomen onderzoek over schrikbarende cijfers over gewelddadige acties jegens moskeeën. “Bovendien is er in vergelijking met antisemitisme weinig aandacht voor moslimhaat”, zegt directeur Cyriel Triesscheijn van Radar. Lees het volledige nieuwsbericht hier.

Ook in de Tweede Kamer laten politici zich inspireren door de inzet van NIDA op dit thema. Kamerlid Marcouch (PvdA) heeft in de Kamer de regering verzocht meer in te zetten op de aanpak en registratie van islamofobie cq. moslimhaat.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief