R’dam Talks en DL presenteren Het Grote Racisme Debat

Het Grote Racisme Debat 23 oktober RdamTalks

Ons land kampt met een maatschappelijk groot probleem. Een probleem dat verdeling zaait, mensen uitsluit en onderdrukt. Een probleem waar alle gevestigde politieke partijen ofwel opportunistisch en hypocriet gebruik van maken ofwel omheen draaien en voor wegkijken. Een probleem dat “racisme” heet.

Van Wilders die dit jaar opriep tot “minder Marokkanen” tot de groeiende angst voor moslims, van de Zwarte Piet-discussie tot het virulente racisme op sociale media, van etnisch profileren en buitenproportioneel politiegeweld tot discriminatie op de arbeidsmarkt, van het Polenmeldpunt tot de Rotterdamwet; het huidige klimaat in Nederland is er een waar diversiteit voornamelijk wordt geproblematiseerd in plaats van dat het gezien wordt als een verrijking.

Rotterdam Talks (NIDA) en Denken over Links (SP) organiseren daarom het Grote Racisme Debat om deze problemen te bespreken, te begrijpen en samen tot oplossingen te komen. Experts en wetenschappers zullen hun licht werpen op het onderwerp om o.a. te evalueren hoe groot het probleem van racisme in Nederland nu eigenlijk is, wat voor soort manifestaties van het probleem er zijn en waar het vandaan komt. Samen met politici en activisten zal er besproken worden wat er aan gedaan zou kunnen en moeten worden. Dit allemaal in een dialoog met het publiek.

Houd 23 oktober alvast vrij in je agenda voor het Grote Racisme Debat. Aanmelden kan via de Facebook-pagina van het evenement.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief