AD: Vrouwen op moslimlijst. NIDA reageert.

Na publicatie van ons persbericht een artikel in AD (zie foto).

Korte reactie NIDA naar aanleiding van het artikel: “Ja, ook ‘vrouwen op moslimlijst’, zelfs in de top. Ja, ook typisch Hollandse namen als Bas en Jeroen. Maar vergis je niet ook de naam Mohamed staat hier al jaar en dag in de top 10 meest gekozen namen.

Allochtonen? Dit woord zal NIDA niet in de mond nemen. Een meerderheid van de Rotterdammers die hier is geboren, wordt door de politiek en media ‘allochtoon’ genoemd (van andere grond). NIDA gaat hier niet in mee. Alle mensen zijn één familie. Zo ook alle Rotterdammers.

O ja, dan nog de scheiding tussen kerk en staat. Die wordt vaak misbruikt om geloof weg te wuiven als iets van vroeger, iets buitenlands of in het meest gunstige geval als iets voor thuis. Geloof is alom en zo waardevol. Ook in Rotterdam. Geloof verdient alle waardering en ruimte op onze scholen, op ons werk en in ons openbaar bestuur.”

1551730_1454412091441689_320768495_n

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief