NIDA Almere dient motie in over opvang kwetsbare vluchtelingenkinderen uit Griekland

NIDA wil dat Almere meewerkt aan het opnemen van 500 alleenstaande kwetsbare kinderen uit vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. Dat staat in een motie die is ingediend door het NIDA-raadslid Hassan Buyatui.

NIDA Almere sluit zich via de ingediende motie aan bij de oproep van de Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children. Deze maatschappelijke organisaties hebben gemeenten opgeroepen zich te verenigen in een ‘Coalition of the Willing’ om het kabinet te bewegen om 500 kwetsbare vluchtelingenkinderen een veilige plek in Nederland te bieden.

Buyatui: “op het Griekse eiland Lesbos is een humanitaire ramp van ongekende omvang gaande. Er is ook een grote groep alleenstaande kinderen die zeer kwetsbaar zijn. Deze kinderen wordt de toegang ontnomen tot hun meest fundamentele rechten zoals onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs. Ik vind dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om bereidheid te tonen om een deel van de alleenstaande kwetsbare kinderen op te vangen. Het is daarom van groot belang dat Almere ook gehoor geeft aan de noodkreet van de Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children en net als een aantal andere Nederlandse gemeenten bereidheid toont om mee te werken aan het opnemen van kwetsbare vluchtelingenkinderen uit Griekland.”

De motie wordt op donderdag 12 maart in de raad besproken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief