NIDA maakt samen met halal-slagers gehakt van discriminatie

NIDA en halal-slagers in Rotterdam bundelen de krachten tegen discriminatie en polarisatie. In de 11 gebiedscommissies waar NIDA meedoet hebben meer dan 50 halal-slagers in hun zaak de poster ‘Discriminatie, we maken er gehakt van’ opgehangen.

In de week voor de verkiezingen refereren NIDA en halal-slagers hiermee aan de uitspraak van Leefbaar-wethouder Eerdmans: ‘Rotterdammers in oude wijken willen geen halal-slagers, maar een Nederlandse groenteboer. Tijd voor een nieuwe vestigingswet!’. “Leefbaar zet hiermee bewust en onnodig Rotterdammers tegen elkaar op,” aldus politiek leider Nourdin El Ouali (NIDA).  

Niet slagerij Achmed, maar de supermarkt van Albert

“Iedereen die een winkel wil beginnen kan en moet dat vooral doen. Een halal-slager, een groenteboer of een combinatie hiervan, er is genoeg leegstand. Slagerij Achmed en Groenteboer Willem zijn niet de dupe van elkaar. Zij zijn eerder de dupe van de supermarkt van Albert en Dirk,” aldus Nourdin El Ouali.   

‘Wethouder Eerdmans kan na de verkiezingen prima een groenteboer beginnen’

“Als Eerdmans straks wethouder af is, kan hij prima als groenteboer aan de slag, daar is geen nieuwe vestigingswet voor nodig. Dat is beter voor de gezondheid van alle Rotterdammers,” aldus El Ouali.  

Check NIDA’s campagne-website: https://rotterdam.nida.nl/ 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief