NIDA gaat 070 met Cemil Yilmaz als lijsttrekker

Den Haag, 8 januari 2018 | Van Lebara-verkoper op de Haagse markt naar lijsttrekker voor NIDA in de Haagse gemeenteraadsverkiezing. In de stad van Vrede en Recht presenteert NIDA vandaag sociaalpsycholoog en stadsverbeteraar Cemil Yilmaz als lijsttrekker voor NIDA Den Haag.

“Cemil is een wereldverbeteraar, of eigenlijk een stadsverbeteraar, in woorden en daden. Hij ademt de visie en stijl van NIDA in nationaal debat en in de stad. Hij is als adviseur, trainer en coach actief in diverse grote steden. Met zijn voeten in de modder strijdt Cemil al jaren tegen raciale en sociale ongelijkheid, voor de inclusie van diversiteit, sociale stabiliteit en kansengelijkheid in het onderwijs en de arbeidsmarkt. Scherp en maatschappijkritisch, maar altijd genuanceerd en constructief,” aldus Nurullah Gerdan partijvoorzitter van NIDA: “We zijn trots dat hij de kar voor NIDA in Den Haag trekt.”

Divers, talentvol en jong team NIDA 070

“Het is een eer om samen met zo een divers en jong team als die van NIDA 070 te mogen bouwen aan de sociale, duurzame en inclusieve toekomst van Den Haag. Een nieuwe generatie talentvolle Hagenezen en Hagenaren met de juiste kwaliteiten, energie en visie om Den Haag een alternatief te bieden.”

Bondgenootschappen en scherp in debat

“We sluiten bondgenootschappen met alle Haagse positieve krachten, in de stad en de politiek. Sluit je aan bij onze beweging,” aldus de kersverse lijsttrekker van NIDA Den Haag. Yilmaz gaat daarbij het debat met andersdenkenden niet uit de weg. Zo gaat hij op 19 januari in de aanwezigheid van 2000 mensen in debat op het rechts-populistische brainstorm-evenement van de ‘Nederlandse Leeuw’. “Wrijving geeft glans, hard tegen hard mag. Echter wel op de inhoud en niet op de persoon. Kritisch, doch constructief, zeg ik altijd.”

18 partijen strijden om 45 zetels

NIDA is een emancipatiebeweging die drie zetels heeft in de gemeenteraad van Rotterdam. In aanloop naar 21 maart strijden in totaal 17 andere partijen in Den Haag om de 45 zetels. Naast NIDA Den Haag doen nog vier nieuwe partijen mee; Samen070, Haagse Toekomst, Dynamo Den Haag en Forum voor Den Haag. “Ik kijk uit naar een positieve campagne en goede inhoudelijke debatten. Samen maken we één wereld van verschil,” sluit Yilmaz af.

NIDA Den Haag maakt eind januari de kandidatenlijst bekend en begin februari presenteren ze hun programma.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief