Open brief (PvdA & NIDA): ‘hoofddoekverbod’ en ‘verschillen omarmen’ gaan niet samen!

Schermafbeelding 2017-07-03 om 12.12.26

De PvdA Rotterdam en NIDA sturen een open brief aan de schooldirectie van het Melanchthon Schiebroek: omarming van verschillen en een ‘hoofddoekverbod’ gaan niet samen! (foto: www.flickr.com)

Het dragen van een hoofddoek bij de diploma-uitreiking op het Melanchthon college vanavond in Schiebroek zou door de school zijn verboden. Inmiddels heeft de schooldirectie laten weten dat het ‘hoofddoekverbod’ bij de diploma-uitreiking vanavond berust op een ‘misverstand’. Het verbod geldt dus niet. “Iedereen is welkom. Wij zijn een school van verbinding, niet van uitsluiting,’’ benadrukt de algemeen directeur.

Woorden van soortgelijke strekking zijn ook te lezen in de visie van de school op identiteit. Alleen spreken de huisregels van deze school wel degelijk over een verbod op het dragen van een hoofddoek én deze regel wordt ook gehandhaafd binnen de school. Oók dit verbod lijkt ons inziens dan te berusten op een ‘misverstand’. Dit verbod valt niet te rijmen met de visie van de school op identiteit.

Om ook dit ‘misverstand’ weg te nemen blijven we in contact met de school en schrijven de PvdA Rotterdam en NIDA deze (open) brief aan de schooldirectie.

Open brief (PvdA & NIDA): 'hoofddoekverbod' en 'verschillen omarmen' gaan niet samen! Def.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief