Van islamofobie tot salafistenschool?

Rotterdam, 18 mei 2017 | Kennen jullie die van die ‘salafistenschool’ op zuid? Met banden met extremisme en terrorisme? Die kwam er niet. Sterker nog. Toen de hetze begon te liggen, bleek er eigenlijk geen sprake van een ‘salafistenschool’, maar gewoon een islamitisch centrum. Ook de vermeende banden met extremisme, terreur en Al Qaeda bleek op geen enkel feit gebaseerd. Aldus de burgemeester. Negatieve beeldvorming won het van democratische principes, ondanks NIDA’s verzet hiertegen.

Helaas en pijnlijk. We bespraken dit eerder dit jaar. Check de beelden hiervan door Tegenlicht.

Wat we toen nog niet bespraken was de afspraak om alle islamitische organisaties vervolgens uit te sluiten van de koop van het pand (?!). In de schriftelijke vervolgvragen die NIDA hierover stelden, draaide het college in de beantwoording van de vragen om de hete brij heen. In het commissiedebat ontkent de burgemeester uiteindelijk dat er sprake is geweest van uitsluiting van islamitische organisaties. Dat betekent dat toekomstige islamitische organisaties bij voorbaat niet worden uitgesloten van de aankoop van een pand. Ook zal er altijd ruimte zijn voor organisaties die activiteiten willen organiseren ten behoeve van de moslimgemeenschap. Einde dossier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief