NIDA stemt VÓÓR: Feyenoord City

Rotterdam, 12 mei 2017 | Hoewel de verhoudingen in de Rotterdamse gemeenteraad op voorhand min of meer bekend waren, beloofde het een spannende dag te worden. Feyenoord City. Op donderdag 11 mei jl. debatteerde de raad over de gemeentelijke deelname aan de ontwikkeling van Feyenoord City. Feyenoord City omvat naast een nieuw stadion ook een grote gebiedsontwikkeling voor Rotterdam Zuid en een tweede leven voor De Kuip. De raad besloot over de gemeentelijke investering van 135 miljoen euro in Feyenoord City. 40 miljoen aan aandelen, 60 voor bouwgrond en 35 miljoen euro voor infrastructuur. Het voorstel werd met 35 stemmen voor en 10 tegen aanvaard.

Schermafbeelding 2017-06-02 om 15.32.37

De raad eiste wel garanties. Zo staan zeventien voorwaarden in een ‘position paper’ waarmee de gemeente Rotterdam controleert of Feyenoord City haar afspraken nakomt. De raad nam ook verschillende amendementen aan over bijvoorbeeld de bereikbaarheid en extra parkeerplaatsen. Het aanbieden van een nieuw besluit ter goedkeuring aan de raad als Feyenoord City niet aan gestelde voorwaarden uit de position paper kan voldoen, een exit-strategie en een social return met duurzame en volwaardige banen.

Voor NIDA telt vooral de maatschappelijke opbrengst. Naast een duurzame bouw en goede bereikbaarheid (fiets/OV), zet NIDA in op sportparticipatie, onderwijs en werkgelegenheid in de omliggende wijken op zuid.

Check onderstaande NIDA-voorstellen die allemaal zijn aangenomen:

NIDA-motie: BENG! Vol energie, maar dan neutraal | AANGENOMEN
NIDA-motie: Park & Sail | AANGENOMEN
NIDA-motie: Feyenoord City InterCity | AANGENOMEN
NIDA-motie: Fiets ‘m erin | AANGENOMEN
NIDA-motie: Feyenoord City OnderWijzer | AANGENOMEN
NIDA-motie: Sportparticipatie check | AANGENOMEN

Twee amendementen in samenwerking met PvdA en SP:
– Maak Deltaplan Werk voor Rotterdammers | AANGENOMEN
– Meer Ambitie Werkgelegenheid | VERWORPEN

Een raadsmeerderheid stemde VÓÓR de ontwikkeling van Feyenoord City.
Ook NIDA stemt vóór!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief